måndag 5 november 2012

Carolines spenatpaj

Jag har ju redan berättat här om den fantastiska middagen hemma hos Caroline härförleden - och här kommer receptet på hennes goda spenatpaj också:

300 g färsk spenat
3 ägg
2 dl grädde
1 dl lagrad ost
1 vitlöksklyfta
peppar

Till degen behövs:

200 g grahamsmjöl
125 g smör
2 msk vatten

Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter i 200 grader. Förväll spenaten lite lätt i en stekpanna och krydda med peppar och pressad vitlök. Fördela spenaten jämnt i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och häll den över spenaten och riv till sist över osten. Grädda i 180 grader i 35-40 minuter


2 kommentarer:

  1. Låter som ett riktigt enkelt och mumsigt pajrecept! Jag har lite svårt att urskilja vad som är i salladen, är det paprikan som är gul och rund?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Amanda! Ja, min mobilkamera är inte den bästa, så jag förstår att du har problem att urskilja salladen! Du har helt rätt i att det är paprikan som är gul dock.Övriga ingredienser i salladen var rostade valnötter och ruccola

      Radera