lördag 8 januari 2011

Le Colisé - ett bottennapp i Malmös restaurangvärld

Vi var och åt på fel sida stan häromdagen och hamnade på Le colisé som ligger nära Kronprinsen. De säger sig vara en fransk restauang och visst - dom har sniglar på menyn. I övrigt var det mest pepparstek, plankstek och andra oerhört franskklingande rätter som erbjöds.

Ingenting vegetarisk fanns på menyn. Alltså ingenting alls.

I Malmö finns i stort sett inga restauranger som inte har en enda vegetarisk rätt på menyn. Ofta är rätterna inte särskilt fantasirika och många gånger får man betala ganska mycket för det man får men man behöver sällan gå hunrig från en malmörestaurang. Jag vet att det franska köket inte är fullt av vegetariska läckerheter. Jag har varit i Frankrike och mötts av total oförståelse för mitt kostval. Jag fattar att en lokal fransk krog på fel sida stan i Malmö inte kommer att vara de mest inspirerade vegetariska kockarna.
Men, jag förväntar mig att det ska finnas något att äta. Någonting. Vad som helst.

Nu fanns inte det på Le Colisé. De kunde inte ens ordna något i köket. De kunde inte ens plocka ihop lite olika garneringar och tillbehör från andra rätter (en annars ganska vanlig metod att göra vegetarisk mat på restauranger som inte har vegetariskt).
Jag fick äta den enda förrätten som inte någon gång hade andats. En bruchetta, som de kallade den klibbiga varma macka med majonäs till som jag fick.
Ni kan se själva hur den såg ut.Gå inte till Le colisé.

6 kommentarer:

 1. Det låter ju skumt. Har jobbat där tidigare och det brukar alltid gå att få dagens vegetariska som oftast är qournfileer med valfri potatis. Och Le Colise kanske inte är världens finkrog, men maten är fan god för att nästan vara gratis.

  SvaraRadera
 2. Tack för kommentarerna kring restaurangen. Jag är vegetarian OCH har just bokat genom Groupon en trerättersmeny på Le Colisé, då jag och min mamma ska semestra i Malmö i några dagar. Ringde och avbokade min deal direkt. Det spelar egentligen ingen roll hur lite en restaurangnota kostar om man inte är nöjd eller inget fullgott vegalternativ finns. Hellre nöjd och betala lite mer- semester har man inte alltför mycket av. För övrigt tycker jag också att det är grymt synd att det inte åtminstone finns ETT bra och stående vegval, som inte är ett hopkok på garnityr och tillbehören till kötträtterna. Dessutom verkar alla tro, precis som ni skriver, att vegetarianer är små i maten och nöjer sig på några blad!? Konstig missuppfattning.

  Ha en skön sommar och lycka till bland matupplevelserna!

  SvaraRadera
 3. Herregud ska ni bestämma vad restaurangerna serverar?!!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Varför öppnar ni inte eget och visar hur vegmaten ska lagas?

  SvaraRadera
 5. Det finns många matkritiker, det betyder ju inte de "bestämmer" vad som skall serveras. Lika lite som en filmrecensent "bestämmer" vad som skall hända på filmduken....

  För övrigt hemskt att restauranger kan server mat och kalla rätterna för vad de vill..

  SvaraRadera
 6. Smaklös mat och dålig service.
  Ägare som uppmuntrar till kvinnoförnedring , ingen "stor sak" att servitriser blir tafsade på av kocken. Trodde inte det fanns sådana arbetsgivare längre.
  Fick avsmak inför hela upplevelsen.

  SvaraRadera