lördag 17 mars 2012

Tortellini med linser och två sorters kål

Det här lagade jag till mamma och mig häromkvällen. Snabbt och enkelt och väldigt gott!

Det här behövs för två personer:

1 paket färsk tortellini (jag använde klassikern spenat-ricotta men tänker att svamp också vore gott eller bara rätt och slätt ostfylld)

1 shalottenlök
2-3 nävar strimlad färsk grönkål
½ blomkålshuvud
Hela plommontomater på burk
Kokta bruna eller gröna linser
vitlök, chili, muskotnöt, pressad citron, paprikapulver, herbamare grönsaksbuljong, svartpeppar, vitt vin, dijonsenap.
Smör till stekning

Gör så här:

Hacka shalottenlök, vitlök, chili, och blomkål (ja, hacka blomkålen. Inga stora buketter). Smält smör i en stekpanna och fräs lök, vitlök och chili en liten stund men utan att de får färg. Tillsätt de båda kålsorterna och häll på ca 2/3 burk plommontomater, en matsked herbamare och en skvätt vitt vin. Låt koka tills kålen är mjuk och krydda med färskriven muskot, paprikapulver, pressad citron, svartpeppar och en liten klick dijonsenap. Tillsätt de kokta linserna och stöt tomaterna lätt så att de går sönder. Koka under tiden upp vatten till pastan. När kålen nästan är mjuk slänger du i tortellinin så blir allt klart samtidigt. Rör ner tortellinin i såsen innan servering och ät direkt. Gärna tillsammans med min bästa vintersallad – riven rödkål med dijonsenapsdressing och rostade pumpakärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar