tisdag 14 februari 2012

Bubble and squeak

Det här är en klassisk engelsk rätt som ofta görs på resterna från söndagsmiddagen. Jag hade potatismos över från härom dagen och bestämde mig för att testa...

Det här behövs:

överblivet potatismos
brysselkål, ca. 8-10 st (eller annan kål, ärtor, morötter eller vad du nu känner för och har hemma)
purjolök
smör till stekning

Koka brysselkålen mjuk i lättsaltat vatten och fräs den strimlade purjolöken i litet smör. Skär den kokta brysselkålen i små bitar och blanda ner den i potatismoset tillsammans med purjolöken. Jag kryddade med riven muskot, pressad vitlök, vitpeppar och örtsalt, men det där gör man ju lite som man vill med.

Smält smör i en panna och häll i potatismosröran. Stek i ca 10 minuter tills allt är genomvarmt. Vänd ett par gånger. Platta till sist ut röran ordentligt med en stekspade och stek ytterligare någon minut. Man kan såklart också forma moset till små bullar och steka.

Jag tänker att det här vore fantastiskt gott med lingonsylt till, men det växer ju inte på träd här så jag åt min bubble and squeak med en sallad på alfa-alfa och riven rödkål istället...

2 kommentarer:

  1. Har aldrig hört talas om det, men lät väldigt gott!

    SvaraRadera
  2. Det är det! Väl värt att testa!
    /Lotta

    SvaraRadera