fredag 17 februari 2012

Middag på Chunking Mansion - det är vägen som är målet

Chunking mansion är ett mycket märkligt ställe här i Hong Kong. Det är ett stort hus med en blanding av lägenheter, butiker, guesthouses och restauranger. Här bor och arbetar ett stort antal gästarbetare från pakistan och indien.
Här finns också ett antal billiga indiska, pakistanska och afghanska restauranger. När vi skulle gå dit för att äta stod ett tiotal inkastare vid entrén med menyer i handen. Man Yee, min vän och infödd Hong Kongbo tog en meny från en av inkastarna och genast så blev vi överösta av menyer, råd, vip-kort och rabattkuponger till alla restaurangerna i komplexet. Det blev nästan slagsmål och vi blev tvugna att retirera in i en växlingsbutik för att kunna studera menyerna närmare. Vi valde en indisk restaurang med det inte så fantasifulla namnet "Taj Mahal". Vi gick ut till inkastarna igen och meddelade till ett gäng besvikna och en lycklig restaurangguide att vi bestämt oss. Vår guide började gå in i ett virrvarr av korridorer med oss i släptåg. Vi gick upp för mörka och smutsiga trapphus, genom trånga korridorer och genom dörrar som mer såg ut att höra hemma i ett fängelse. Tillslut kom vi fram till en trång dörr som ledde fram till en liten och välfylld restaurang där inkastaren kvitterade ut sin provision och vi fick ett litet hörnbord.
Själva maten var god, vällagad och billig men själva poängen med att gå hit kändes mer som vägen genom labyrinten. Det kändes som ett hemligt ställe och lite som ett äventyr i sig att hitta rätt.
En rejäl middag för tre med indisk öl till kostade ca 300 hong kong dollar vilket är ungefär lika mycket i svenska pengar. Helt klart värt både för maten och äventyret.
Gissa vad som hände på vägen ut? Vi gick vilse i labyrinten så klart... Men kul var det!
Chunking Mansion
Nathan road
Kowloon

1 kommentar:

  1. Hihi, roligt att läsa om hur det kan gå till där borta =)

    SvaraRadera