En annan trevlig grej med Nansis är deras fetaostpiroger med mynta. Har man otur kan man råka ut för en pirog som har betydligt mer deg än fyllning - men de är goda ändå på något sätt. Med en sallad är de perfekta som en liten lunch efter en lång lördagsshoppingrunda på torget!
Vi är två arga vegetarianer som pratar mycket om mat. Mest är vi arga på restauranger som inte är tillräckligt kreativa när det gäller vegetarisk mat. Vi är alltså inte arga på köttätare, vi tycker bara inte att tre kokta rödbetor med smulad chèvreost är en måltid värd att betala 149 kronor för. Vi skriver om mat vi lagar, blir bjudna på eller äter ute.

tisdag 16 augusti 2011
Nansis bageri
Nansis bageri är en institution på Möllan och deras sesambröd är välförtjänt populära. Jag brukar köpa lite extra och frysa in. Skär man brödet i mindre bitar är det perfekt att slänga ner i rosten när man är för lat för att gå ut och handla bullar till helgfrukosten. Fryser man in de platta avlånga bröden halverade eller som de är kan de förvandlas till perfekta pizzabottnar. När jag får oväntat besök brukar jag rota igenom frysen efter mitt sesambröd och trolla fram små pizzarutor med spenat, lök och vitlök som passar utmärkt som tilltugg till det mesta. Kanske smakar de allra bäst med ett glas vin på balkongen - men å andra sidan gör väl det mesta det...
En annan trevlig grej med Nansis är deras fetaostpiroger med mynta. Har man otur kan man råka ut för en pirog som har betydligt mer deg än fyllning - men de är goda ändå på något sätt. Med en sallad är de perfekta som en liten lunch efter en lång lördagsshoppingrunda på torget!
En annan trevlig grej med Nansis är deras fetaostpiroger med mynta. Har man otur kan man råka ut för en pirog som har betydligt mer deg än fyllning - men de är goda ändå på något sätt. Med en sallad är de perfekta som en liten lunch efter en lång lördagsshoppingrunda på torget!
Etiketter:
möllan,
nansis bageri,
sesambröd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jättespännande! Tack för info, ska gå dit
SvaraRadera