tisdag 16 augusti 2011

Nansis bageri

Nansis bageri är en institution på Möllan och deras sesambröd är välförtjänt populära. Jag brukar köpa lite extra och frysa in. Skär man brödet i mindre bitar är det perfekt att slänga ner i rosten när man är för lat för att gå ut och handla bullar till helgfrukosten. Fryser man in de platta avlånga bröden halverade eller som de är kan de förvandlas till perfekta pizzabottnar. När jag får oväntat besök brukar jag rota igenom frysen efter mitt sesambröd och trolla fram små pizzarutor med spenat, lök och vitlök som passar utmärkt som tilltugg till det mesta. Kanske smakar de allra bäst med ett glas vin på balkongen - men å andra sidan gör väl det mesta det...

En annan trevlig grej med Nansis är deras fetaostpiroger med mynta. Har man otur kan man råka ut för en pirog som har betydligt mer deg än fyllning - men de är goda ändå på något sätt. Med en sallad är de perfekta som en liten lunch efter en lång lördagsshoppingrunda på torget!




1 kommentar:

  1. Jättespännande! Tack för info, ska gå dit

    SvaraRadera