lördag 20 augusti 2011

Auberginerullar med Sataysås

Här kommer ett litet recept på en läckerhet som jag blev bjuden på av min housemate Man Yee. Tyvärr var de så goda att de var uppätna innan kameran hanns med att tas fram. Därav avsaknaden av bild.

Det här behövs:
En aubergine
Ett ägg
En gurka
Lite olja
En skvätt risvinäger
Lite färsk koriander eller thaibasilika om man vill.

Skär auberginen i långa tunna skivor. Stek skivorna i lite olja tills de blir mjuka eller rosta dem i ugnen. Tricket är att inte låta dem bli alldeles soggiga utan ha kvar lite tuggmotstånd. Lägg dem åt sidan för att svalna. Salta och peppra över dem.
Ta ägget och vispa det med en matsked vatten och lite salt. Stek ägget som en tunn omelett eller pankaka. Man behöver inte vända på ägget utan det räcker att steka det på en sida. Skär omeletten i lika många skivor som auberginen.
Ta tillsist gurkan och skär i bitar på ca 3 x 1 cm. Stek gurkan lätt på låg värme. Ta av pannan från värmen och häll en liten skvätt risvinäger över gurkbitarna. Salta och strö över koriander eller basilika.
Ta en aubergineskiva lägg en omelettbit över och rulla in en gurkbit i skivorna. Håll ihop allt med en tandpetare. Fortsätt med resten av skivorna, lägg på en tallrik och strö resterande gurkbitar över.

Rullarna serveras med lite ljummen sataysås som dipp. Godast är att göra den själv men har man inte ork till det funkar burkvarianten också bra om man kryddar upp den lite!
Perfekt förrätt eller snacks!

1 kommentar:

  1. BlueHost is definitely one of the best hosting provider with plans for all of your hosting needs.

    SvaraRadera