måndag 15 augusti 2011

Mammas tofubiffar

De här tofubiffarna brukar min mamma göra - och de är sjukt goda!

Det här behövs till ca. 25 små biffar:

300 gram naturell tofu (en fast sort)
1 dl hasselnötter
1 dl osaltade cashewnötter
1 röd chilifrukt
1 gul lök
ca 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten
1 msk japansk soja
grovmalen svartpeppar
örtsalt
olja till stekning

Mixa nötterna i en matberedare, lägg i tofun och kör allt tills det blir en finkorning massa. Finhacka lök och chili och blanda i. Tillsätt mjöl och vatten och krydda sedan med soja, örtsalt och peppar. Låt smeten stå en stund så smakerna sätter sig. Om du tycker att smeten är för tunn ta lite mer mjöl. Forma till små biffar och stek i olja tills de är gyllenbruna och fina.

För att variera smeten kan man till exempel ha i några hackade oliver eller soltorkade tomater - eller precis vad som helst som du tycker verkar gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar