lördag 5 februari 2011

Thap Thim - Papayasallad to die for!

Efter en promenad över ett regningt Gamla Väster så var det fantastiskt att komma in i värmen på Thap Thim, Thai- och Isaanrestaurangen som ligger på Västergatan.
Stämmningen där inne är lite skum och man får många frågor i huvudet. Varför är taket ett målat fönster med vindruvor i bästa italienstil? Varför har de så sjukt bra ljudanläggning? Varför har de endast folköl på dryckesmenyn?
Annars känns det trevligt och ganska familjärt. Menyn består av både klassiska thairätter av curry-, sopp- och wokformat men också Isaanmat med sallader, wokrätter och annat som inte finns på alla thairestauranger.

De flesta i sällskapet valde wokrätter. En och annan soppa fanns också på bordet och även en fantastisk Som Tam papayasallad.
Den salladen kan ha varit något av det godaste jag ätit i hela mitt liv! Jag skulle kunna leva på bara den under resten av mitt liv, kanske.

I övrigt var maten god. Inget särskilt egentligen förutom att den hade en hemlagad känsla över sig.
Ett litet minus var tofun. Den var inte särskilt god. Den var varken tuggvänlig eller silkig utan hade lite utav suddgummikonsistens. Man tuggade liksom rakt igenom den samtidigt som den var lite hård.
Ett annat minus var ju att man varken kunde få ett glas vin eller en öl till maten (om man inte ville ha Mariestads folköl...)

Men överlag så vill jag hylla den här restaurangen! Papayasalladen gör att jag skulle komma tillbaka vilken dag som helst!

Och ikväll blir det Salt och Brygga! Återkommer om det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar