fredag 25 februari 2011

Skärpning Elysée

En middag på Elysée kan kännas som ett kamikazeuppdrag som vegetarian. Restaurangen som specialiserar sig på köttfondue är inte direkt ett paradis för icke-köttätaren. Trots det så tycker jag att man kan vänta sig mer. Endast två alternativ på menyn, varav den ena är salladsbuffén som ingår i alla andra rätter. Återstår då endastvden vegetariska cannelonin som ska vara fylld med spenat och getost.

Då mitt sällskap valde köttfonduen och snabbt började slafsa med köttbitar, pinnar och såser så kände jag mig lite ensam där på mitt hörn. Restaurangen har alltså glömt bort min mat. Börjar så där helt enkelt.

Cannelloni är för övrigt en vegetarisk klassiker som är en stor varningsklocka när man stöter på det på en meny. Precis som pasta pesto och rödbetor med chèvre kan man räkna med att cannelloni betyder fantasilöst, smakfattigt och lite för dyrt. När det gäller cannelloni är det faktiskt snäppet värre, det är autobahn-dåligt. Det är alltså tysk vägkrogsstandard.

Cannellonin som jag till sist serveras är precis så smakfattig och överkokt som jag misstänkt. Spenaten smakar skolspenat och av getosten finns inga spår.

Jag tycker att en restaurang som Elysée borde kunna bättre än så här. Faktiskt! Skärpning!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar