tisdag 1 mars 2011

Världens bästa grönsaksbuljong

Februari 2011 har knappast gått till historien som någon kulinarisk höjdarmånad för min del. Jag har drabbats av bacill efter bacill och fått nöja mig med att se andra människor laga mat på bästa eftermiddagssändningstid eftersom jag själv helt saknat ork att stöka i köket och mest har levt på omelett och mackor. Jag har alltså inga spännande recept eller restaurangminnen att dela med mig av för närvarande, men jag har ett tips. Ett tips på världens bästa grönsaksbuljong - och det är minsann inte fy skam det heller! Så här ser den ut:Jag lagar i princip ingenting utan att en sked Herbamarebuljong får koka med. Den piggar upp vilken vardagsmat som helst och innehåller ingen läskig glutamat. Prova den!

2 kommentarer:

  1. Är det säkert att denna inte innehåller glutamat? Har läst att jästextrakt är annat namn för glutamat. Men denna jästextrakt här kanske inte är glutamat. Har du svar på det?

    SvaraRadera
  2. Hej! Förlåt det extremt sena svaret. Jag har varit lite passiv här på sistone... När jag läste din kommentar skrev jag till Bioforce som är återförsäljare för Herbamare i Sverige och fick det här svaret: Herbamare örtbuljong innehåller inget tillsatt natriumglutamat. Jästextraktet som ingår i Herbamare örtbuljong är ett naturligt smakämne rikt på B-vitaminer. Det är B-vitaminerna som ger jästen den säregna smaken. Jästextrakt innehåller även aminosyran glutaminsyra. Den förekommer naturligt i till exempel tomater, svamp och soja, och som även ingår som en viktig del i vår kropp.

    Jag vet inte riktigt själv hur jag skall tolka detta. Du har uppenbart rätt i att jästextrakt är synonymt med glutamat - och så även i det här fallet. Jag tycker dock att det är ganska oklart vad de menar med "inget tillsatt glutamat". Det betyder ju egentligen ingenting. Ett sätt att slingra sig? Tack för att du fäste min uppmärksamhet på det här problemet!

    SvaraRadera