Vi är två arga vegetarianer som pratar mycket om mat. Mest är vi arga på restauranger som inte är tillräckligt kreativa när det gäller vegetarisk mat. Vi är alltså inte arga på köttätare, vi tycker bara inte att tre kokta rödbetor med smulad chèvreost är en måltid värd att betala 149 kronor för. Vi skriver om mat vi lagar, blir bjudna på eller äter ute.
fredag 10 december 2010
Överaskande god stockholmslunch
rPå ett knasterkallt Södermalm blev jag ledd till ett varmt, välkomnande och väldigt fint ställe. På Södermalms delikatesser serveras soppa och macka varje dag. Påminner lite om numera stängda och tidigare fantastiska "Smak och Tanke" i Malmö. Idag var det créme ninon på menyn. Det är en klassisk grön ärtsoppa som tydligen ska tillagas med champagne. Om det verkligen var champagne i idag eller inte spelade ingen roll eftersom soppan serverades med en fin surdegsbaguette med brie och grönsaker som med ett litet tillskott av dijon blev en precis lagomt knaprig historia som passade perfekt till. Ska testa att laga soppan själv nån gång! Känner på mig att den kan bli en ny favorit!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar