onsdag 1 december 2010

Historien om pumpan

En solig höstdag när vi åkte hem till Malmö från Ängelholm körde vi förbi en skylt som utlovade jordärtskockor. Vi tvärnitade och körde i riktning mot vad vi hoppades skulle vara ett litet jordärtskocksparadis. Efter lite letande och en del inkräktande på privat område hittade vi tillslut rätt. Vid en vitrappad gård med röda gavlar väntade ett dignande bord med inlagda grönsaker, nyskördade chilifrukter och de utlovade jordärtsskockorna. Men det som framförallt fångade vårt intresse var det enorma berget av vackra orangea pumpor, modell större. Vi stoppade glatt alla kontanter vi hade på oss i en burk och åkte lyckliga hem med tolv kilo pumpa, ett och ett halvt kilo jordärtsskockor och lite annat smått och gott. Till våra kollegors förtjusning blev pumpan förstås stående på vårt kontor ett par dagar innan vi gjorde slag i saken, klöv pumpan i tu och begav oss hem för att experimentera i våra respektive kök.

Det kan sägas direkt - pumpan tjänade oss väl i över en vecka, och den mättade många. Kanske blev våra vänner lite trötta på pumpa efter ett tag, men i så fall så höll de god min. Det är många som tror att pumpa bara kan bli paj eller soppa. Vi kan dock lova att det finns betydligt fler användningsområden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar