onsdag 1 december 2010

Pumpan - vad hände sen?

Så vad hände med pumpan?

Marikas pumpadel:
Den blev till pumpapaj efter amerikanskt recept. Pumpapaj är mycket mer komplicerat än man tror och dessutom är det en efterrätt med pepparkakskryddor. Det var förvånande. Sällskapet som den åts i som förövrigt var halvamerikanskt uppskattade pajen även om jag inte tyckte att den var särskilt spännande.

Bättre var pumparaviolin som mina grannar fixade till. Innehållet var pumpa, mandelbiscotti, ricotta och parmesan. Mandelsmaken balanserade sötman i pumpan fint. Dessutom var den kryddiga tomatsåsen som servererades till helt perfekt som tillbehör.

Pumpasoppa är en annan favorit. Man kan göra soppa på massa olika sätt. Favoriten är att rosta pumpan i ugnen med vitlök. Sedan kokar man den med buljong, vitt vin och lite mjukstekt gul lök och låter den gå ett par varv i matberedaren tills soppan får en slät konsistens. Med en skvätt grädde i på slutet så blir det krämigt och fantastiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar