torsdag 7 mars 2013

Ett oinspirerande restaurangbesök

Mildred's i Soho är Londons kanske mest kända vegetariska restaurang och kön ringlar lång alla dagar i veckan. Man kan inte boka bord och det är inte ovanligt med väntetider på uppemot en timma även om man dyker upp lite senare på kvällen. Mina förväntningar var alltså ganska höga när jag och en vän härom veckan bestämde oss för att trotsa hungern och vänta i baren tills ett bord blev ledigt. Så många människor kan ju inte ha fel liksom, tänkte vi - men blev snabbt motbevisade. Mildred's mat är nämligen inget speciellt alls.

Det största problemet med Mildred's meny är att den totalt saknar fokus. Istället för att nischa sig försöker man göra allt på en gång - och resultatet blir tämligen ointressant, själlös mat. Jag blir direkt skeptisk mot ställen som tror sig kunna göra allt från dumplings till indisk curry via burrito och pasta. Det enda sådant ofog tyder på är att kocken helt saknar (eller inte tillåts få utlopp för) en personlig stil - och sådan mat brukar inte direkt fastna i minnet. Vi åt (och nu får jag verkligen gräva i minnet) Gyoza och Kronärtskockscrostini till förrätt och till varmrätt åt min vän en sri lankesisk curry och jag åt vad som beskrevs som en "risottokaka" som serverades med senapssås, spenat och gröna bönor. Gyozan var visserligen god, men det här är London och vill man äta Gyoza så finns det hundra andra ställen man kan gå till (där man dessutom får den äkta varan). Vad som beskrevs som en "Roman style crostini" visade sig vara lättgrillad kronärtskocka direkt från burken på en bit brioche och en flottig, smaklös aioli. Curryn var väl ok, men igen: vill man äta curry i London finns det hundra andra ställen att gå till! Jag har inte så mycket positivt att säga om "risottokakan" heller. Det var en blobb kletigt ris som hade tjänat på att faktiskt kryddas med något annat än mozzarella. Senapssåsen var mest grädde. Jag vill minnas att bönorna var rätt så goda - men nu gick jag ju inte på restaurang för att äta gröna bönor, så sammantaget måste jag säga att den här middagen går rakt in på topplistan över oinspirerande restaurangbesök!

Jag förstår alltså inte varför Mildred's fortsätter att dra fulla hus kväll efter kväll, men slås av tanken att jag, märkligt nog, kanske inte alls tillhör målgruppen för den här restaurangen. Det är lite oklart vem exakt det är de riktar sig till, men faktum är att det känns mer som en restaurang för köttätare än för vegetarianer. Menyn är gjord för att inte skrämma bort någon. Alla skall känna igen sig - och av rädsla för att någon skall klaga över att de inte blev mätta så ser man till att dränka in allt i ost, grädde och majonäs. Jag lämnade Mildred's med känslan av att ha en sten i magen - och det är inget eftersträvansvärt, så gå hellre och ät på Andrew Edmunds som ligger mittemot och som jag skrivit om tidigare. Jag kan garantera att deras enda vegetariska alternativ kommer att lämna större avtryck än någon av rätterna från Mildred's spretiga meny!

Mildred's
45 Lexington Street
London W1F 9AN
Underground: Oxford Circus


1 kommentar:

  1. DreamHost is the best hosting provider for any hosting services you might require.

    SvaraRadera