lördag 5 maj 2012

Helgfrukost med tortilla och kanelmarinerade apelsinmorötter

Imorse hade vi tänkt åka till ett café och äta helgbrunch. Tyvärr hade vi säkerhetsrestriktioner som gjorde att vi inte fick lämna vårt compound och därför fick det bli hemmafrukost istället...
Hemmagjord äppeljuice, nybryggt kaffe, naanbröd, spansk tortilla och marinerade morötter var vad vi lyckades få fram ur kylskåpet.

Tortilla är perfekt frukost om man är lite extra hungrig eftersom den innehåller potatis.

Tortilla:
5 ägg
1-2 potatisar (idag använde vi rester av ugnsbakad potatis med rosmarin)
En halv gul lök
Olivolja
Salt och peppar

Skiva lök och potatis tunnt och stek i olivoljan. Använder du restpotatis, som jag gjorde idag behöver du inte steka den. Lägg löken och potatisen i en skål, knäck i äggen och vispa alltihop. Salta och peppra. Stek omeletten i olivolja. När den har stelnat tillräckligt för att kunna vändas så vänder du den. Det går ganska enkelt om man använder sig av en tallrik.

Kanelmarinerade apelsinmorötter:
3 medelstora morötter
En kanelstång
En apelsin
Salt
Olivolja
Citronsaft

Skiva morötterna i medelgrova skivor. Koka upp vatten och häll över morötterna i en skål tillsammans med kanelstången. Låt morötterna dra en liten stund i vattnet och häll sedan av vattnet.
Pressa apelsinen häll juicen över morötterna tillsammans med lite citronjuice. Salta och peppra och tillsätt en liten skvätt olivolja. Låt allt svalna i kylskåp. Bör helst förberedas ett par timmar före servering.


1 kommentar:

  1. BlueHost is definitely one of the best hosting provider with plans for all of your hosting needs.

    SvaraRadera