fredag 6 april 2012

Klassikern: Vegetarisk lasagne

Det här är ju något man blivit bjuden på både en och två gånger med blandade resultat. Här är en klassiker som jag föredrar om man inte försöker efterlikna orginalet allt för mycket genom att använda nån slags köttsubstitut. Det funkar riktigt bra att göra en kött- och köttefterlikingslös variant.
Det finns ju tusentals olika sorters lasagne och egentligen kan man ha nästan vilken fyllning som helst. Tänkte bara dela med mig av min egen favorit!

Vegetarisk lasagne
10 tomater alt 2 burkar hela tomater
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
500 g Keso
Spenat
basilika
muskot
salt
peppar
riven ost gärna parmesan

Det här är en väldigt enkel och stilren lasagne utan en massa olika smakmoment. Det är två olika såser, en vit och en röd.
Gör först en tomatsås på tomaterna, löken och vitlöken. Låt gärna allt koka ihop ordentligt och har du någon favorittomatsås som du brukar göra så gör den, helt enkelt. Jag brukar alltid ha en nypa socker i när jag gör tomatsås för att göra tomatsmaken mer mustig. Ett bra sätt är också att verkligen låta tomaterna steka i en stekpanna och sedan späda med vatten istället för att låta allt koka sig mjukt. Den metoden gör också smaken mer mustig. Som vanligt är det klurigt med färska tomater på vinterhalvåret men hela tomater på burk brukar smaka bättre än bleka vintertomater.
Sås nummer två görs enkelt genom att blanda keson med hackad spenat. Krydda med muskot och salta och peppra lätt.
Varva såserna med lasagneplattor, skär en tomat i skivor och lägg på toppen, riv ost över och gratinera allt tills plattorna är mjuka!

Serveras lämpligen med en ruccolasallad!

1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately one of the best web-hosting company with plans for any hosting needs.

    SvaraRadera