torsdag 8 mars 2012

Auberginebakelser med tomat, vitlök och koriander

De här små bakelserna eller tornen passar bra både som förrätt, tilltugg eller som tillbehör.

Auberinebakelser
3 auberginer
5 tomater
ett knippe koriander
5 vitlöksklyftor

Skär auberginerna i 0,5 cm skivor lägg dem på ett fat och salta dem för att dra ur lite vätska.
Hacka koriandern och vitlöken fint. Lägg dem i en stor mortel eller en bunke och mosa ihop allt. Salta. Ta ur kärnorna ut tomaterna och hacka tomatköttet fint.
Blanda försiktigt tomaterna med koriander och vitlöksmoset.  Smaka av med eventuellt mer salt om det behövs. Vill man kan man också lägga till lite chili i röran.
Ta aubergineskivorna och stek dem mjuka i lite olivolja. Varva tomatröran med aubergineskivor om vartannat. Det funkar också att, som på bilden, bara mosa ihop koriander och vitlök och helt enkelt ha hela skivor av tomat emellan.

2 kommentarer:

  1. för hur många personer är de här receptet för?

    SvaraRadera
  2. Hej, bra fråga! Vi kanske borde börja ange det vid våra recept också! Det här receptet är för ca 6-8 personer. Man kan säga att beroende på hur stora auberginerna är så räcker en aubergine till ca 2-3 personer!

    SvaraRadera