torsdag 5 januari 2012

Quorngryta med soltorkade tomater och paprika aka "Mustiga grytan"

Det här är en ganska enkel gryta som funkar bra om man vill bjuda icke-vegetarianer på mat. Den är lite inspirerad av legendariska "Mustiga grytan" från Levins vegetariska i Malmö.

2 paprikor
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
1 paket quornbitar (funkar bra med sojabitar också!)
1 dl rött vin
1 dl grädde
1 röd chili
grönsaksbuljong
mjölk

Hacka chilin och vitlöken fint. Hacka löken i medelstora bitar. Fräs alltsammas i en stor järngryta. Lägg i hackad paprika i medelstora bitar (ca 2 cm). Låt det fräsa ihop en stund och tillsätt quornen. Låt allt fräsa ihop men inte brännas. Häll i lite grönsaksbuljong och mjölk. Det behöver inte vara så mycket, bara så att det kan koka upp. När det kokar tillsätter du det röda vinet. Hacka tomaterna i lika stora bitar som paprikorna och stoppa ned dem i grytan. Låt allt koka ihop länge. Om det behövs så kan du späda med lite mer mjölk. På slutet har du i grädden och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar! Om man vill kan man också ha i en msk tomatpure och en tsk senap. Det gör smaken ännu mer mustig! Serveras med ris!

1 kommentar:

  1. BlueHost is definitely the best website hosting company for any hosting services you require.

    SvaraRadera