Det här är en ganska enkel gryta som funkar bra om man vill bjuda icke-vegetarianer på mat. Den är lite inspirerad av legendariska "Mustiga grytan" från Levins vegetariska i Malmö. 
2 paprikor 
1 stor gul lök 
2 vitlöksklyftor
 
10 soltorkade tomater 
1 paket quornbitar (funkar bra med sojabitar också!)
 
1 dl rött vin 
1 dl grädde 
1 röd chili 
grönsaksbuljong
 mjölk
 Hacka chilin och vitlöken fint. Hacka löken i medelstora bitar. Fräs alltsammas i en stor järngryta. Lägg i hackad paprika i medelstora bitar (ca 2 cm). Låt det fräsa ihop en stund och tillsätt quornen. Låt allt fräsa ihop men inte brännas. Häll i lite grönsaksbuljong och mjölk. Det behöver inte vara så mycket, bara så att det kan koka upp. När det kokar tillsätter du det röda vinet. Hacka tomaterna i lika stora bitar som paprikorna och stoppa ned dem i grytan. Låt allt koka ihop länge. Om det behövs så kan du späda med lite mer mjölk. På slutet har du i grädden och låt allt koka upp. Smaka av med salt och peppar! Om man vill kan man också ha i en msk tomatpure och en tsk senap. Det gör smaken ännu mer mustig! Serveras med ris!
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar