fredag 7 oktober 2011

Mungbönsgryta med kokosmjölk

Här kommer ett litet recept på en bra vardagsgryta på mungbönor. Den kräver dock lite förberedelser eftersom mungbönorna måste blötläggas en halv dag innan.

2dl torkade mungbönor
1 aubergine
1 lök
1 vitlöksklyfta
Grön chili
En liten bit vitkål
Kokosmjölk
Grön curry

Ta de blötlagda mungbönorna och koka dem i nytt vatten med lite buljong. De får gärna vara lite hårda och för att inte bli överkokta när de kokar med i grytan.
Hacka vitlöken och chilin och hetta upp lite olja i en wokpanna. Lägg i vitlöken och chillin och fräs dem tillsammans med ca 2 msk grön currypasta. Finhacka vitkålen och skär löken i strimlor. låt löken och vitkålen  fräsa med i woken. Lägg i de kokta bönorna och 2 dl av vattnet som de kokades i. Låt allt koka upp och lägg i auberginen, skuren i cm-stora kvartsbitar längst upp i woken. Täck woken med ett lock och låt alltihop koka ett tag. När auberginen har mjuknat (men inte blivit sladdrig) häll i kokosmjölk och låt koka upp. Smaka av och servera sedan med jasminris!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar