Här kommer ett litet recept på en bra vardagsgryta på mungbönor. Den kräver dock lite förberedelser eftersom mungbönorna måste blötläggas en halv dag innan.
2dl torkade mungbönor
1 aubergine
1 lök
1 vitlöksklyfta
Grön chili
En liten bit vitkål
Kokosmjölk
Grön curry
Ta de blötlagda mungbönorna och koka dem i nytt vatten med lite buljong. De får gärna vara lite hårda och för att inte bli överkokta när de kokar med i grytan.
Hacka vitlöken och chilin och hetta upp lite olja i en wokpanna. Lägg i vitlöken och chillin och fräs dem tillsammans med ca 2 msk grön currypasta. Finhacka vitkålen och skär löken i strimlor. låt löken och vitkålen fräsa med i woken. Lägg i de kokta bönorna och 2 dl av vattnet som de kokades i. Låt allt koka upp och lägg i auberginen, skuren i cm-stora kvartsbitar längst upp i woken. Täck woken med ett lock och låt alltihop koka ett tag. När auberginen har mjuknat (men inte blivit sladdrig) häll i kokosmjölk och låt koka upp. Smaka av och servera sedan med jasminris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar