fredag 9 september 2011

Västerbottensost är bäst!

Här kommer ett gästinlägg av världens bästa kock: min mamma!

Efter tre långa månader kom hon äntligen hem och jag fick rå om henne några dar. Marika har ju redan berättat att det är med viss bävan som jag lagar vegetariskt det är inte helt lätt att uppnå den nivå som hon är van vid i Malmö och nu även i Kabul. Men eftersom vi odlar en del själva och vi är inne i skördetid så passade det perfekt att nyttja trädgårdens alla grönsaker. Jag gjorde två olika slags biffar en av morötter, rotselleri och purjolök kryddad med spiskummin och curry och en annan annan med mangold, lite schallottenlök och västerbottensost. Till detta serverades ugnsrostad potatis, rödbetor, och zuccini med lite parmesan
Marika plockade in lite grönkål och fixade snabbt en god röra som passade perfekt
, nu ska vi snart avsluta middagen med en mangocheescake


2 kommentarer:

  1. Gud vad smarrigt det verkar... Men vänta jag var ju där och åt det...

    SvaraRadera
  2. Det låter ju helt fantastiskt gott! Välkommen till bloggen Lisette!

    SvaraRadera