fredag 2 september 2011

Fyllda babysquash

Fortfarande kan man få tag på babysquash på Möllevångstorget, så jag tänkte passa på att tipsa om det här receptet innan det är för sent. Det är min mamma som är upphovsmakaren...

Halvera och gröp ur babysquashen. Hur många du behöver per person är lite beroende av hur du tänker servera den. Mixa fruktköttet tillsammans med gul lök och råa champinjoner.
Tillsätt röd pesto så att det blir en smet. Smula i fetaost efter smak och behag (håll inte igen, det blir ingen gladare av) och smaka av med vitlök, chili, örtsalt och svartpeppar. Fyll squashskalen med blandningen och grädda på 175 grader i ugnen ca 1/2 timme eller tills skalen känns mjuka men ändå har tuggmotstånd.

Det här en perfekt bufférätt eller förrätt - eller varmrätt för den delen. Behöver bara kompletteras med en matig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar