Jag får aldrig nog av blomkålspuré. Vi har skrivit om denna fröjd tidigare, men nu tänkte jag dela med mig av ytterligare en variant som föddes häromdagen.
Skär ett blomkålshuvud i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och salta lätt. Baka i ugnen på 175 grader tills blomkålen är mjuk och har fått färg. Skala och tärna sedan en liten rotselleri (eller en halv stor) och koka den mjuk i grönsaksbuljong.
Lägg blomkål och selleri i en mixer och kör till en fluffig puré tillsammans med pressad citron och buljongen från sellerikoket (tillsätt lite i taget). Riv ner färsk pepparrot i purén och smaka av med örtsalt och lite svartpeppar. Fantastiskt gott!
Hej! Trevlig blogg, ska läsa hela. Keep it up!
SvaraRaderaJohan / www.gaashud.se
Tack Johan! Kul att du har hittat hit!
SvaraRadera