söndag 7 augusti 2011

Puré på rostad blomkål och selleri

Jag får aldrig nog av blomkålspuré. Vi har skrivit om denna fröjd tidigare, men nu tänkte jag dela med mig av ytterligare en variant som föddes häromdagen.

Skär ett blomkålshuvud i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja och salta lätt. Baka i ugnen på 175 grader tills blomkålen är mjuk och har fått färg. Skala och tärna sedan en liten rotselleri (eller en halv stor) och koka den mjuk i grönsaksbuljong.

Lägg blomkål och selleri i en mixer och kör till en fluffig puré tillsammans med pressad citron och buljongen från sellerikoket (tillsätt lite i taget). Riv ner färsk pepparrot i purén och smaka av med örtsalt och lite svartpeppar. Fantastiskt gott!

2 kommentarer:

  1. Hej! Trevlig blogg, ska läsa hela. Keep it up!

    Johan / www.gaashud.se

    SvaraRadera
  2. Tack Johan! Kul att du har hittat hit!

    SvaraRadera