Vi är två arga vegetarianer som pratar mycket om mat. Mest är vi arga på restauranger som inte är tillräckligt kreativa när det gäller vegetarisk mat. Vi är alltså inte arga på köttätare, vi tycker bara inte att tre kokta rödbetor med smulad chèvreost är en måltid värd att betala 149 kronor för. Vi skriver om mat vi lagar, blir bjudna på eller äter ute.

måndag 4 juli 2011
Maguro Sushibar
Jag har hört från en säker (fiskätande) källa att sushin på Maguro på Östra förstadsgatan 15 är riktigt god. Tyvärr lever deras Wegi wok inte riktigt upp till samma standard, och det är egentligen helt onödigt. Nudlarna är nämligen goda och inte överkokta, det är bra variation och spänst på grönsakerna och rätten serveras med trevliga tillbehör såsom algsallad och pickles. Problemet är bara att hela anrättningen är fullkomligt dränkt i tjock soyasås. Så dränkt i sås att det inte spelar någon roll att grönsakerna är varierade och bra, för det är helt omöjligt att känna skillnad på paprika och lök ändå. Det är också något av det slabbigaste man kan äta och absolut ingenting man skall ge sig på om man har en lunchdate man vill imponera på eller har ett viktigt möte på eftermiddagen. Om man inte tycker att soyastänk på kläderna är ett fashionstatement, så måste man vidta extrema åtgärder. Vi talar servett i halslinningen och ett avstånd mellan mun och tallrik som inte får överstiga 5 cm. Tycker du som jag att det här inte låter som ett särskilt trevligt sätt att äta lunch på? Skippa Maguros wok!
Etiketter:
lunch på värnhem,
Maguro,
Malmö,
Restauranger,
wok
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar