lördag 30 juli 2011

Ännu en salladsdressing

Här kommer ännu ett litet recept på en trevlig salladsdressing. Den passar bra till couscous eller pastasallader.
Den funkar också bra som sås till grillade grönsaker.

Ingredienser:
Körsbärstomater (så röda som möjligt)
1-2 vitlöksklyftor
Flingsalt
Balsamvinäger
En god olivolja

Så här gör du:
Halvera alla tomaterna och lägg dem i en ugnsform med den runda sidan nedåt.
Hacka vitlöken fint och strö den över tomaterna.
Ringla olivolja över alltihopa och stoppa in det i ugnen på ca 150 grader.
Det hela är klart när vitlöken fått färg och tomaterna är alldeles mjuka.
Ta ut formen ut ugnen och låt svalna lite. Strö flingsalt över alltihopa. Häll i balsamvinäger i formen. Tricket är att  inte ta för mycket vinäger i början. Mosa ihop tomaterna med vinägern så att det blir som en sås. Smaka av såsen. Om den känns för söt så lägg till lite mer vinäger.

Den funkar som sagt bäst tillsammans med lite matigare sallader men är också riktigt bra till grillade eller ugnsrostade grönsaker.
Tomaterna får riktigt bra smak när de rostas och vitlöken och balsamvinägern lyfter fram det söta i tomaterna på ett fint sätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar