söndag 8 maj 2011

Vitemölla Badhotell - så ska det smaka!

Middagen på vår österlenrunda intogs på Vitemölla Badhotell. Vis av erfarenheten från Kåseberga så ringde jag faktiskt innan och kollade om de hade några vegetariska rätter. De hade inga vegetariska alternativ på menyn men de lovade att köket skulle ordna något åt mig.
"En risotto eller något sådant kan vi alltid svänga ihop!" var beskedet jag fick.
När vi kom dit så visade sig miljön i restaurangen rejält överträffa våra förväntningar. Av deras hemsida att dömma så verkade stället enkelt och husmanskostigt. Det som mötte oss på plats var istället en ljus veranda med vita dukar, ljusa möbler och en ganska lekfull miljö.
Risotton jag fick var riktigt fin. Smakrik och saltig med ugnsrostad och marinerad jordärtskocka, blomkål, svamp och rödlök. Konsistensen var perfekt, krämig, luftig och precis lagomt kokt ris. Till den serverades grillad sparris och grillade tomater.
Precis så ska en vegetarisk rätt kännas. Annorlunda kombinationer så som jordärtskocka i risotton, delitatessbetonade ingredienser så som Österlensparris och jordärtskocka och alltihop väldigt vällagat!
Jag blev glad, mätt och lycklig.
Innan maten hade vi dessutom bjudits på en annan delikatess. En jordärtskockssoppa med vit sparris serverad i en liten kaffekopp. Hemskt gulligt och väldigt trevligt!
Eftersom maten var så fantastiskt fin så bestämde vi oss för att lyxa med lite efterrätt också. Johan valde "Äpple och vanilj" och jag tog "choklad och blåbär". Båda två var riktigt fina!
Helt klart en av de bästa måltiderna på mycket länge!


1 kommentar:

  1. BlueHost is ultimately one of the best hosting company for any hosting services you might require.

    SvaraRadera