Vi är två arga vegetarianer som pratar mycket om mat. Mest är vi arga på restauranger som inte är tillräckligt kreativa när det gäller vegetarisk mat. Vi är alltså inte arga på köttätare, vi tycker bara inte att tre kokta rödbetor med smulad chèvreost är en måltid värd att betala 149 kronor för. Vi skriver om mat vi lagar, blir bjudna på eller äter ute.
torsdag 19 maj 2011
Gnocchi med timjan och smörfrästa grönsaker
Det här lagade jag idag som en liten belöning åt Jonas och mig efter ett hårt städpass...
Det här behövs för två personer:
1 liten aubergine
1 späd purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1 fänkål
en näve valnötter
ca 3 msk smör
en halv citron, en liten torkad chili, örtsalt, timjan
Gör så här:
Smält en generös klick smör i en stekpanna. Låt ett par rejäla nypor torkad timjan fräsa för sig själv ett par sekunder innan du tillsätter den tärnade auberginen, strimlad purjolök, smulad torkad chili efter smak och finhackad vitlök. Fräs långsamt så att auberginen och purjolöken nästan smälter ihop till en röra. Tillsätt mer smör om det behövs. Blanda i grovhackad fänkål mot slutet (så att den hinner tillagas med ändå behåller sin spänst) och smaka av med örtsalt och saft från en halv pressad citron.
Koka gnocchin och rosta under tiden valnötterna i en torr stekpanna. Blanda ihop grönsaksfräset med gnocchin och klicka eventuellt i en liten klick smör till. Toppa med de rostade valnötterna och servera. En sallad är såklart gott till.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar