onsdag 19 januari 2011

Slår ett slag för Chili sin Carne!

Åkte tåg igen häromdagen och eftersom vi som vanligt var försenade så blev jag tvungen att äta på tåget. Jag gillar inte SJ-mat. Det har jag skrivit om tidigare. Den här gången var det dock faktiskt gott! Det var en oväntat mustigt kryddad Chili sin Carne.

Så nu måste jag faktiskt slå ett slag för den här rätten! Det är en av de få vegetariska rätter som man, på diverse restauranger, faktiskt törs beställa! Det är också ett mycket bra tips för den ovane vegetariska kocken som ska bjuda på något till någon av oss som inte äter saker som haft ögon.

Det är också en fantastiskt enkel rätt att laga. Antingen kan man fuska och använda en quorn eller veggofärs eller så jobbar man med grönsaker exempelvis majs, morötter, paprika i olika färger och lök. Självklart ska man ha riktigt goda vita bönor i båda dessa varianter. Tricket sedan är att få i riktigt mycket kryddor. Lagerblad, spiskummin, vitlök, koriander, paprikapulver och så klart en bra chili! Egentligen kan man ha i nästan vilka grönsaker som helst och de kryddor man gillar bara man låter det hela koka ihop ganska länge så att man får ihop smakerna ordentligt.

En enkel och bra rätt som både köttätare och vegos gillar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar