Vi är två arga vegetarianer som pratar mycket om mat. Mest är vi arga på restauranger som inte är tillräckligt kreativa när det gäller vegetarisk mat. Vi är alltså inte arga på köttätare, vi tycker bara inte att tre kokta rödbetor med smulad chèvreost är en måltid värd att betala 149 kronor för. Vi skriver om mat vi lagar, blir bjudna på eller äter ute.
torsdag 27 januari 2011
Paneer
Paneer är självskrivet i många indiska rätter och busenkelt att göra själv! Börja med att koka upp 1,5 liter mjölk (det blir bäst med standardmjölk, men annan funkar också). Blanda under tiden 1 dl varmt vatten med en generös skvätt vitvinsvinäger (någonstans mellan 1/4 dl och 1/2 dl). När mjölken har kokat upp tar du den från plattan och tillsätter vatten-vinägerblandningen i omgångar så att mjölken ystar sig. Häll av i ett durkslag med en silduk/kökshandduk och låt osten rinna av ett par timmar. Skär paneeren i bitar och stek på den lite innan du blandar med övriga ingredienser. Blir hur bra som helst!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar