torsdag 2 december 2010

Tofuschnitzel med pumpakärnor

Jag har en tysk vän som kanske inte direkt är skeptisk mot vegetarisk mat, men som i alla fall inte direkt baserar sin kost på grönsaker i vanliga fall. Sist han var här och hälsade på fick han dock en snilleblixt, och tillsammans skapade vi en fantastisk middag.

Vi skar Kung Markattas fasta och fina tofu i knappt centimetertjocka skivor och behandlade dem på klassiskt Steiermarkmanér. Dvs. vi skippade den frenetiska utbankningen med köttyxa - det hade bara slutat i katastrof... Istället gick vi direkt till nästa steg och kryddade tofun med salt, peppar och paprikapulver. Vi stötte pumpakärnorna lätt i en mortel och sedan dubbelpanerade vi tofuskivorna. Först vände vi tofun i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist - som kronan på verket - i en blandning av ströbröd och pumpakärnor. Tofuschnitzlarna stekte vi sedan gyllenbruna på medelhög värme och åt med kokt nypotatis (det här var under den varmare delen av året), en god sallad och en yoghurtsås med soltorkade tomater och färska örtkryddor.

Det finns tyvärr inga bilder på våra schnitzlar, men jag kan lova att de blev fina! Supergott var det också - och enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar