tisdag 21 februari 2012

Dim sum - fantastisk mat, otrolig upplevelse!

Den absolut bästa matupplevelsen i Hong Kong var en lunch på en traditionell dim sum restaurang som var helt vegetarisk. På menyn fanns förstås dumplings men också rullar, pankakor och puddingar.
Restaurangen var full av familjer och många äldre personer. Enligt Man Yee som är uppvuxen i Hong Kong så är det vanligt att äldre personer som inte orkar laga mat hemma helt enkelt går till en sådan billig dim sum restaurang för en daglig måltid.
Inredningen är enkel och oglamorös. Ljudnivån är hög och det liknar mest av allt en matsal. När vi slog oss ned vid vårt bord var servitrisen genast framme och bokstavligen kastade porslin, glas och ätpinnar på bordet. Allt landade i perfekt ordning framför var och en i sällskapet.

Vi beställde in lite allt möjligt från menyn. Dumplings, en rättikpudding, ett slags ångkokta kåldolmar, omelettliknande pankakor med grönsaker i, vårrullar m.m.
Vissa saker försökte imitera kött- eller fiskrätter. Jag är inte speciellt förtjust i köttsubstitut men i den här formen funkade det faktiskt otroligt bra!

Det jag gillade allra bäst var dumplings. Vi hade 5-6 olika sorter plus 2 stekta varianter också. Det läskigaste var rättikspuddingen. Den hade jag kunnat skippa men i övrigt var allt otroligt gott och upplevelsen i sig var riktigt kul!

Three Virtues
233-239 Nathan Road 
4th Floor JD Mall,
Hongkong

1 kommentar:

  1. hummm... what was scary about the radish pudding??

    SvaraRadera