tisdag 7 juni 2011

Kin long - Malmös bästa tofu

Kin long på Rådmansgatan är litet, trångt och faktiskt ganska högljutt. Inredningen är en blandning av china chic och nedgånget (vitmålat, bambuvägg, röda lampor och spånskivebord med alldeles för många hål). Trots det så trivs man väldigt bra på Kin Long tack vare den jätteduktiga personalen.

Enligt ägaren själv görs i stort sett all mat, såser och liknande från scratch här. Det märks. Maten är smakrik, fräsch och utan den kemiska smak som man ibland får av "vanlig" kinesisk mat.

På menyn finns inte mycket vegetariskt förutom en rätt som heter något i stil med "säsongens grönsaker" om man istället frågar får man betydligt fler alternativ.

Vid detta besök så fick jag förslag på två olika tofurätter. En med stekt tofu med svamp och ingefära och en med silkestofu, sojabönor och tomat. Trots att jag egentligen nog tyckte att den stekta tofun lät godare valde jag silkestofun eftersom den kändes lite annorlunda.

När maten kom in så bubblar och sprakar den fortfarande. Smakerna känns helt rätt ihop, lite syrligt, lagom salt och starkt. Tofun, som ju egentligen inte smakar nån ting, känns helt rätt ihop med allt det andra som nästan blivit lite rörigt om man inte haft tofun som balanserade upp det hela. Riktigt gott!

Även vid andra besök har jag fått testa olika tofurätter och alla har faktiskt varit otroligt goda. Tofun är av bra kvalitet och konsistens och det är ju uppenbart att det är i detta kök som tofun hör hemma.

Kort sagt är det stans bästa tofu! Det enda tråkiga är att de inte låter dessa jättegoda rätter finnas med på den ordinarie menyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar