torsdag 7 april 2011

En torsdagsmiddag i all enkelhet

Det finns vissa dagar då man öppnar kylskåpet och allt man hittar är en snutt av det ena och en dutt av det andra, idag var en sådan dag för mig.

Ett bra sätt att ändå lyckas svänga ihop en middag av småbitar är laga små rätter och knyta ihop det med liba-bröd. Nästan som en variant på tacos.

Idag blev det fyra rätter. En tomatsallad med färsk basilika, olivolja och en riktigt god balsamvinäger. Nästa rätt, ett fräs på squash, vitlök och vårlök. Den röran är förövrigt basen i nästan varje grönsakspaj jag lagar. Till det en raita av turkisk yoghurt, gurka och mynta. Jag hittade också lite sojakuddar som jag kryddade upp ordentligt och stekte på.

Det blev en fin middag där liba-brödet funkar både att doppa och slå in maten i. Man kan blanda eller äta grejerna var för sig. Med lite riven parmesan på toppen blev det riktigt gott!

Ett enkelt sätt att göra torsdagsmiddagen roligare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar