tisdag 20 december 2011

Saffranscouscous

Ännu ett jultips! Saffranscouscous är enkelt att göra och passar in på vilket julbord som helst.

Saffranscouscous
4 dl couscous
3-4 morötter
1 röd paprika
1-2 gula lökar
babyspenat
1 paket saffran
grönsaksbuljong
salt och peppar
2 msk smör
2 dl mandel

Gör så här:
Hacka löken, paprikan och morötterna i cm-stora bitar. Fräs löken mjuk i lite olja och lägg därefter i morötter och paprika. Låt alltsammans fräsa en liten stund och häll därefter över 5 dl grönsaksbuljong över grönsakerna. Häll i saffran och låt allt koka upp. Ta av grytan från värmen och lägg i couscousen och låt allt dra. Rör om lite då och då för att få grönsakerna ordentligt blandade med couscousen. När couscousen har svällt klart blanda i babyspenaten och smaka av med salt och peppar.
Smält smöret i en spekpanna och stek mandlarna en stund, salta och låt svalna. När mandlarna svalnat lite kan du antingen blanda i dem i couscousen eller strö dem över alltihopa som pricken över i!

Vill man kan man också ha i små skivor grillad halloumi i couscousen. De bör då blandas i på slutet precis som spenaten!

Serveras kall som en del av en buffé, på julbordet eller som picknickmat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar