Vi är två arga vegetarianer som pratar mycket om mat. Mest är vi arga på restauranger som inte är tillräckligt kreativa när det gäller vegetarisk mat. Vi är alltså inte arga på köttätare, vi tycker bara inte att tre kokta rödbetor med smulad chèvreost är en måltid värd att betala 149 kronor för. Vi skriver om mat vi lagar, blir bjudna på eller äter ute.
tisdag 30 augusti 2011
Malfatti hemma hos Erik och Maria
Den här gudomligt trevliga rätten blev jag bjuden på hemma hos Erik och Maria härförleden. Receptet var hämtat från en fransk medelhavskokbok och själva malfattin var gjord på en smet på ricotta, ströbröd, ägg och spenat som kryddats med vitlök, salt och peppar. Efter att smeten fått vila en stund formade Erik den till små järpar som han lade i kokande vatten. När Malfattin var klar (strax efter att den flutit upp till ytan) fiskade Maria upp den och serverade med en vackert röd och intensivt god sås gjord på ugnsrostade paprikor och tomat, överröst med nyriven parmesan. Det var verkligen helt enormt gott - jag hoppas att jag får komma tillbaka snart!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar